Scouting Tjarda zoekt nieuwe vrijwilligers

Hillegom – Scouting Tjarda Hillegom is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een kamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Zelfs als je je maar een uurtje per maand kunt inzetten, ben je welkom.

Scoutinggroep Tjarda uit Hillegom biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. Met de Verkenners en de Wilde Vaert ga je wekelijks de Kaag op en leer je zeilen. De jongere groepen doen spelletjes en beleven avonturen binnen of in de natuur. Ook als vrijwilliger bij Scouting draait het om plezier en uitdaging, je bouwt een netwerk op en je kan je ontwikkelen op diverse gebieden. Daar heb je niet alleen wat aan bij Scouting, maar ook in je (toekomstige) werk of opleiding.

Tjarda is momenteel opzoek naar Bever, en Welpenleiding en Wilde Vaert begeleiding. De Bevergroep bestaat uit kinderen tussen de 4 en 7 jaar. Ze draaien elke zaterdagochtend van 9.00- 10.30 een opkomst in en om het clubhuis. Met elkaar ontdekken we scouting aan de hand van Hotsjietonia. We doen spelletjes, knutselen, bakken en sluiten aan bij groeps- en regionale opkomsten. Twee keer per jaar slapen we één of twee nachtjes op het clubhuis.

De Welpenhorde bestaat uit kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Zij draaien elke zaterdag van 11.00- 13.00. Met het Jubgleboek-verhaal ontdekken zij scouting. Ze doen dit in en om het clubhuis, maar gaan ook vaak op stap. In het zomerseizoen zeilen ze minimaal een keer per maand. Het seizoen wordt elk jaar afgesloten met een week zomerkamp op het clubhuis van een andere scoutinggroep.

De Wilde Vaert (16-18 jaar) heeft geen échte leiding meer nodig, maar wel begeleiding. De leden maken zelf hun programma, organiseren zelf hun kampen en regelen zelf dat het onderhoud van de boot gedaan wordt. Als begeleiding ondersteun je bij het maken van het programma, je schiet bijvoorbeeld te hulp als een kamplocatie regelen niet lukt en je geeft een seintje als je ziet dat ze de groepsopkomst niet organiseren. Ze draaien meestal zaterdag overdag van 11.00-17.00, maar omdat ze samen met jou het programma uitwerken kan dit afwijken.

Met meer vrijwilligers kan Tjarda Hillegom nog meer kinderen een plek binnen Scouting geven. Wil jij bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren op een leuke en uitdagende manier? Neem dan contact op met Gerben Willemse, voorzitter, via bestuur@tjardahillegom.nl.

Tekst: Scouting Tjarda Hillegom