Hardlopen en fietsen met Welzijnskwartier

Hillegom – Het Welzijnskwartier is gestart met het project ‘Get Active’, de kans voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar om de deur uit te gaan. Kom in beweging, stel je doel, word fit en win een medaille!

Het is niet anders, we zitten veel binnen. Daardoor kunnen we minder fit worden en minder energie hebben. Daarom is dit de kans voor jongeren van 13 tot 17 jaar om hier wat aan te doen. In verschillende gemeenten van de Duin- en Bollenstreek is Welzijnskwartier gestart met het sportproject ‘Get Active’. Meedoen is gratis. Afhankelijk van de gemeente, kan er samen met het jongerenwerk worden gefietst en worden hardgelopen met voor beide sporten een gaaf einddoel.

Hardlopen
Elke week kunnen jongeren samen met een jongerenwerker gaan hardlopen met als einddoel de Singelloop (7 km) in Leiden. Door middel van interval-training bouwen we rustig op, zodat iedereen deze ‘run’ op 16 april 2021 kan voltooien! Indien de Singelloop door de pandemie niet doorgaat, zorgt het jongerenwerk voor een eigen ‘run’ en krijgen de deelnemers van ons een gegrafeerde medaille.

Fietsen
Er kan ook worden gefietst. Stap samen met het jongerenwerk elke week op de fiets om weer een andere route te fietsen. Ook hier trainen we naar een doel toe: misschien in de zomer wel een rit in de Ardennen, Veluwe of elders in Nederland. Als sportieve beloning ontvangen deelnemers na afronding van één of beide uitdagingen een sporthorloge om ook na dit project door te gaan met sporten. Doe mee en schrijf je in. Check: www.welzijnskwartier.nl

Tekst: Welzijnskwartier