°C
dinsdag 16 juli 2024

Gemeentelijke kaartenactie voor eenzaamheid

Hillegom – De gemeente Hillegom stopt deze week drie kaarten bij De Hillegommer. Een met een boodschap voor de lezer en twee blanco exemplaren om naar iemand anders te sturen.

De actie is onderdeel van de campagne tegen eenzaamheid, die de gemeenten Hillegom en Lisse samen voeren met inwoners en organisaties. Zeker in deze nog donkere dagen en veelal eenzame coronatijd is het extra belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben, zo is de gedachte.

Iedereen kent wel iemand die wat aandacht kan gebruiken
Eenzaamheid staat meer dan ooit in de belangstelling, mede door deze coronaperiode. In Lisse en Hillegom voelt bijna 40% van de inwoners zich weleens eenzaam. De kans is dus groot dat elke inwoner wel iemand kent die zich eenzaam voelt en/of het moeilijk heeft. Door een kaartje naar diegene te sturen, bezorg je een glimlach en een hart onder de riem.

Ook bij de afhaalpunten van de kranten liggen kaarten
Mensen met een nee-nee-sticker op hun brievenbus of die om een andere reden geen krant ontvangen, kunnen terecht bij een van de afhaalpunten van de krant.

Kom meer te weten over eenzaamheid en wat je kunt doen
De gemeente Hillegom en Lisse zetten gezamenlijk in op de aanpak van eenzaamheid. Dit doen ze door het organiseren van bijeenkomsten en trainingen. De communicatiecampagne over eenzaamheid en ontmoeting draagt bij aan het herkennen van eenzaamheid en wat mensen eraan kunnen doen.

Herken-eenzaamheid.nl
Kijk voor meer informatie op www.herken-eenzaamheid.nl. Of neem contact op met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of bel 0252 757 100.

Tekst: HLT samen

Aankomende evenementen

Lees ook: