°C
dinsdag 23 juli 2024

Sport & beweegactiviteiten tijdens lockdown om ‘verveelde jeugd’ tegen te gaan

Hillegom – Gemeente Hillegom besteedt extra aandacht aan de jeugd om verveling tijdens de lockdown te voorkomen. Daarom organiseren Colin van der Klauw en Paul de Bree van Team Hillegom in Beweging samen met Welzijnskwartier en Feest 44 iedere woensdagmiddag de Wintergames. Voor jongeren van 8 tot en met 17 jaar. Daarnaast liggen er plannen klaar voor nog een tweede activiteit, specifiek voor middelbare scholieren vanaf 13 jaar. 

Behoefte aan beweging

‘Deze activiteiten zijn speciaal voor de lockdown in het leven geroepen’, zegt Colin. ‘Kinderen bewegen gewoon te weinig op dit moment. De gymles gaat niet door, als je mazzel hebt kan je buitensporten omdat je bijvoorbeeld voetbalt, maar zit je op turnen dan valt ook dat weg. Wat overblijft is buitenspelen en dat is in onze huidige maatschappij helaas steeds minder vanzelfsprekend.’

Woensdagmiddag: Wintergames 

De Wintergames zijn iedere woensdag in januari en februari van 14.00 tot 16.00 uur op Playground de Vosse in Hillegom. Feest 44 biedt ‘levend Archery Attack’ aan, een soort tikkertje met pijl en boog. Verder is er voetbal, bubbelvoetbal en paaltjesvoetbal, kickboksen, trefbal en ‘blind’ volleybal. Ook is er een dj-tent, een sjoelbak en een knutselactiviteit, en uiteraard warme chocolademelk en popcorn. 

Paul: ‘We moesten in december wel even alle zeilen bijzetten om het op zo’n korte termijn van de grond te krijgen, maar het heeft een geweldig evenement opgeleverd. Wat opvalt is dat niet alleen de kinderen zelf maar ook hun ouders enorm positief zijn – duidelijk blij met ieder extra beweegmoment.’

Sportclinic voor middelbare scholieren

Daarnaast liggen er plannen klaar voor een wekelijkse sportclinic voor middelbare scholieren van 13 tot en met 17 jaar, waarbij telkens een andere vereniging of sportclub zich kan presenteren aan deze nieuwe doelgroep. ‘Bootcamp, kickboksen of een voetbalclinic’, geeft Paul als voorbeeld. ‘We starten zodra de sportverenigingen groen licht geven, waarschijnlijk zo rond de tweede helft van februari.’ 

‘Omdat deze doelgroep voor ons nieuw is en redelijk moeilijk te bereiken, hebben we contact gezocht met de vakleerkrachten van het Fioretti-college’, zegt Colin. ‘Via de klassencoaches/mentoren gaan zij dit evenement straks promoten. Het is meteen een goed moment om de mogelijkheden voor een eventuele verdere samenwerking te verkennen, dus het is ook een mooi nieuw contact voor ons.’

De Wintergames vinden plaats op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, tot aan de Krokusvakantie. Locatie: Playground de Vosse (Vosselaan 152, Hillegom). Leeftijdscategorie: 8 tot en met 17 jaar. Vanwege de veiligheidsmaatregelen kunnen er maximaal vijftig kinderen meedoen. Aanmelden kan via de website van Hillegom in beweging: https://hillegominbeweging.nl en deelname is gratis.

Aankomende evenementen

Lees ook: