Carnavalsvereniging Hillegom zoekt alternatieven

1 min leestijd

Hillegom – Op 12 februari is voor het eerst in de geschiedenis van de Carnavalsvereniging van Hillegom de carnavalsvlag gehesen in de Hoftuin. Door de geldende Corona maatregelen kon er maar een klein groepje aanwezig zijn bij deze feestelijkheid, waaronder burgemeester Arie van Erk en voorzitter van CVHillegom, Kevin Liebeton.

Andere carnaval
Normaal gesproken zou het hijsen van de vlag, in combinatie met een sleuteloverdracht, de opening zijn van een weekend vol feesten en optochten. Doordat er dit jaar geen fysieke carnavalsactiviteiten mogelijk zijn, zoals de inmiddels bekende kinderoptocht door het Hillegomse dorp, hebben leden van de Carnavalsvereniging nagedacht over alternatieven. Een van de alternatieve activiteiten was een bezoek met de carnavalskar aan scholen, kinderopvang en zorginstellingen. Dit bleek door de laatste maatregelen ook niet mogelijk en is daarom afgelast.

Vorig jaar zag de kinderoptocht er zo uit: Kinderoptocht

Kleurwedstrijd
Ook is er nagedacht over activiteiten die wel mogelijk zijn binnen de nu geldende maatregelen. Zo is er een kleurwedstrijd georganiseerd. De winnaar wordt op zondag 14 februari bekend gemaakt via social media. Verder zijn er dit jaar massaal carnavalsvlaggen besteld. Met de aankoop van een vlag steunt men de vereniging en kleurde Hillegom toch nog een beetje in
Carnavalssferen. Door het insturen van een foto van de vlag, kon er ook nog eens een leuke CVHillegom prijs worden gewonnen, ook deze prijswinnaars zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Op woensdag 17 februari zal het Winterprogramma van Hillegom in Beweging bij de Vosse in een carnavalsjasje worden gestoken.

Ondanks alles hoopt de voorzitter van CVHillegom dat er volgend jaar weer een carnavalsfeest gevierd kan worden als vanouds en dat de vlag zoals dit jaar dan weer het hele weekend in de Hoftuin zal wapperen.

Foto’s: Corine Zijerveld