°C
dinsdag 23 juli 2024

Onderzoek naar sportbehoeften van mensen met een beperking

Hillegom – In 2018 is het Nationale Sportakkoord getekend met als belangrijk thema “Inclusief Sporten”. Het doel van dit akkoord is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan bewegen en sporten. Om dit te bereiken hebben de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen de krachten gebundeld in het project “Grenzeloos Actief Duin en Bollenstreek”.

Onderdeel van dit project is een onderzoek naar de beweeg- en sportbehoefte en belemmeringen onder mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking of chronische aandoening. De uitvoerder van het onderzoek is Team Sportservice Zuid- Holland.

Via een vragenlijst wil Team Sportservice inventariseren welke sportwensen en sportbelemmeringen er zijn in de regio Duin- en Bollenstreek. Zo kan er door de gemeenten in deze regio beleid en acties worden ontwikkeld om de ervaren belemmeringen weg te nemen en het beweeg- en sportaanbod aan te laten sluiten op de behoefte.

Ben je woonachtig in deze regio en heb je een beperking of chronische aandoening? Dan kan je hier de vragenlijst invullen.

Tekst: Sportservice Zuid-Holland

Aankomende evenementen

Lees ook: