°C
zondag 14 juli 2024

Jeffrey Parmentier is ‘Persoon van het Jaar’ van Haarlem en omstreken

Streek – Met meer dan veertienhonderd stemmen is Hillegommer Jeffrey Parmentier de winnaar geworden van de Persoon van het Jaar-verkiezing van Haarlems Dagblad. Het was voor het eerst in de historie dat iemand van buiten Haarlem deze eervolle prijs won.

De 18-jarige Jeffrey was een van de negen genomineerden op wie de afgelopen weken online kon worden gestemd. In totaal werden ruim zesduizend stemmen uitgebracht. De kandidaten voor de verkiezing waren door lezers en de redactie van de regionale krant aangedragen.

Jeffrey verdiende zijn nominatie met zijn spontane, hartverwarmende optredens met zijn trompet tijdens de corona-lockdowns. Hij begon op 21 maart bij Bloemswaard en Parkwijk, waarna de verzoeken bij hem binnenstroomden en hij in de wijde regio de bewoners van verzorgingshuizen, hofjes en ouderenappartementen verraste met zijn bezoek.

Rechts staat Jeffrey te spelen bij een 50-jarig huwelijksfeest.

Met evergreens als ‘Tulpen uit Amsterdam’, ‘Een eigen huis’, ‘Bij ons in de Jordaan’, ‘You’ll never walk alone’ en ‘You raise me up’ wist hij bij velen en een glimlach op het gezicht te toveren. Menig toehoorder werd er zelfs tot tranen toe door geroerd.  

Bijzonder is dat de jonge Hillegommer er helemaal niks voor terug wilde, zelfs geen reiskostenvergoeding. ,,Nee joh, mensen blij en vrolijk maken, dat vind ik gewoon leuk om te doen”, zei hij daarover in een interview in Haarlems Dagblad. Nadat half december de digitale stembussen opengingen, nam Jeffrey direct de leiding om die nooit meer af te staan. Vrijdag 8 januari bracht een vertegenwoordiger van de krant hem het mooie nieuws dat hij had gewonnen en de daaraan verbonden prijs: een ingelijste tekening van de Haarlemse illustrator Eric Coolen. Zaterdag prijkte Jeffrey daarmee – en natuurlijk met zijn trompet – op de voorpagina van de krant.

Aankomende evenementen

Lees ook: