°C
maandag 15 juli 2024

Overvolle papiercontainers door lockdown

Hillegom – Net als bij de eerste lockdown in het voorjaar ziet Meerlanden een toename van het huishoudelijk afval. Deze keer is vooral het aanbod van karton en plastic explosief toegenomen. Elke december is de inzameling van deze afvalsoorten een grote uitdaging door de vele online inkopen, maar de coronacrisis en de gesloten winkels maakt dat het probleem groter is geworden. 

Het inzamelen van de vollere boven- en ondergrondse containers kost Meerlanden dan ook meer tijd dan gebruikelijk. Het grote aanbod zorgt er voor dat de containers sneller vol raken en helaas wordt er ook veel afval naast de containers gezet. Hierdoor ontstaan storingen, zwerfafval, onveilige situaties en daardoor extra werk voor de inzamelaars. Samen met de verschillende gemeenten probeert Meerlanden de overlast zo goed als mogelijk tot een minimum te beperken. Op verschillende plaatsen zijn extra bovengrondse containers geplaatst voor papier en plastic verpakkingen. Meerlanden heeft hiervoor extra personeel en wagens ingehuurd en heeft het maximum van uitbreiding bereikt. Ook wordt er in de weekenden tijdens de feestdagen meer gereden. Rond de jaarwisseling zijn verschillende de ondergrondse containers afgesloten in verband met brandgevaar door vuurwerk.

Oproep
Vandaar de oproep om een handje mee te helpen: komt u een volle container tegen? Zet uw afval er dan niet naast, maar bied het later of ergens anders aan. Of houd uw afval alstublieft wat langer in huis en bied dit in het nieuwe jaar aan. U kunt het uiteraard ook bij de milieustraat inleveren. Zo houden wij samen uw wijk opgeruimd en netjes.

Aankomende evenementen

Lees ook: