°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom wil groenere tuinen

Hillegom – Met de start van een nieuwe campagne ‘Alle tuinen groen’ hoopt wethouder De Jong, dat meer mensen hun versteende tuin ombouwen tot een plantenoase. Ook de gemeenten Teylingen en Lisse haken aan met dit initiatief.

In een mededeling aan de gemeenteraad stelt De Jong, dat zelf tuinieren heel leuk kan zijn. Als ondersteuning biedt de gemeente de inwoners de mogelijkheid om een plantenpakket met vaste planten aan te schaffen. Zij betalen hiervoor 20% van de winkelwaarde. De gemeente financiert de overige 80%, meldt Bollenstreek Omroep.

Wel moeten de kopers die producten echt alleen voor de eigen tuin gebruiken. Tot nu toe zijn 57 van die pakketten besteld; mensen kunnen maximaal drie pakketten per huishouden aanschaffen. In maart worden de plantenpakketten afgeleverd bij de inwoners. Voor meer informatie: www.ivn.nl/groenetuin2020.

Aankomende evenementen

Lees ook: