°C
zaterdag 13 juli 2024

Burgemeester ontvangt Kerstster van buurtvereniging Stationshof

Hillegom – Stationshof overhandigde donderdag 17 december een kerstroos aan burgemeester Arie van Erk. Zij deden dit om aandacht te geven aan hun decemberactie, waarmee de vereniging laat zien wat nog wel kan in deze coronatijd.

Buurtvereniging Stationshof is begin december gestart met een actie om de saamhorigheid, gezelligheid, samenzijn en sfeer te bevorderen. Daarvoor hebben zij tegen een kleine prijs kakelverse Kerststerren in de buurt verkocht. Na het uitdelen op 6 december hebben ze op de avond zelf nog een ronde gedaan en 260 geschreven kerstkaarten bezorgd bij bewoners van de Stationsweg, Zanderijhof, Klaproos en Hofduynlaan. Deze kaarten waren beschikbaar gesteld door een ondernemer.

Op de website van de buurtvereniging staat onderstaande tekst hierover: “De Bollen-actie was al een succes, maar de Kerststerren-actie overtrof onze stoutste verwachtingen! 150 Kerststerren gingen de deur uit. Op zondag 6 december hebben een aantal bestuursleden de kerststerren in de kleuren wit en rood aan huis bezorgd. Daar achteraan een oprechte kerstgroet in het Scandinavisch en in het Nederlands. Inderdaad, “De mooiste tijd van het jaar, is tijd met elkaar!” En als u heen en weer van en naar het station loopt, kunt u de sterren achter de ramen en elders in de huiskamers bewonderen. Buiten de fijne sfeer, levert het onze vereniging weer wat extra euro’s op voor in de kas. Hartelijk dank voor uw afname en geweldige medewerking.”

Het langs brengen van de Kerststerren was hartverwarmend. De buurtvereniging heeft gemerkt dat mensen echt uitkijken naar contact/gesprekken met anderen. Ze hebben er ook de tijd voor genomen om overal coronaproef de Kerststerren te leveren. Zo laat de buurtvereniging zien wat er nog wel kan in deze coronatijd. En waarbij we nog een beetje kunnen omkijken naar elkaar.

Tekst: Buurtvereniging Stationshof

Aankomende evenementen

Lees ook: