°C
maandag 15 juli 2024

Kerstkaarten van basisschool de Giraf voor woonzorgcentrum HOZO

Hillegom – Leerlingen en teamleden van basisschool De Giraf deden afgelopen week enthousiast mee aan de kerstkaarten actie waarvoor stichting dichterBLIJ de school benaderde. Stichting dichterBLIJ zorgt ervoor dat eenzame ouderen eenmalig een kaartje ontvangen van en/of langdurig schrijfcontact krijgen met jongere mensen. In wel 11 groepen werd afgelopen week druk geknutseld, wat bijna 200 prachtige kaarten opleverde.

Eenzaamheid
Vier leerlingen van basisschool De Giraf uit de groepen 1 en 2 en groep 8 boden de kaarten aan mevrouw van Saase van woonzorgcentrum HOZO, samen met de directeur van De Giraf Karen Flantua, Iza Eerkens en Erik Sjoers van Stichting dichterBLIJ. ‘Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen oog leren hebben voor andere mensen. Het wat voor iemand anders doen, even aandacht te hebben voor een ander door zelfs een klein gebaar, geven wij graag mee aan onze leerlingen, zeker in deze bijzondere periode.’

Aanbieden aan de ouderen
Trots liepen de jonge kleuters aan de hand van de achtste groepers mee door de wijk naar het woonzorgcentrum. ‘Niet alleen vandaag helpen de oudere kinderen de jongsten’, zegt Karen Flantua, ‘leren van elkaar vinden wij heel belangrijk, net zoals elkaar helpen.’. De actie sluit mooi aan bij de kernwaarden van school. Bewust leerlingen in contact brengen met de verscheidenheid van onze maatschappij en leren respectvol om te gaan met een ander.

Hillegom verbinden
Tegelijkertijd biedt de samenwerking met Stichting dichterBLIJ een mogelijkheid om verschillende generaties binnen de gemeente Hillegom met elkaar te verbinden. Volgens Iza Eerkens, een van de oprichters van Stichting dichterBLIJ, is dat vooral in deze tijd van groot belang. ‘Jong en oud ervaart deze crisis op compleet verschillende wijzen. Blijf dan ook aan elkaar denken en biedt elkaar zo nu en dan wat extra steun.’ Dat De Giraf en HOZO bij elkaar om de hoek zitten, maakt de actie misschien nog wel extra bijzonder. Zo komen onze jongste en oudste bewoners van Hillegom deze feestdagen net wat dichter bij elkaar.

Tekst: De Giraf

Aankomende evenementen

Lees ook: