°C
zaterdag 13 juli 2024

Stichting RataPlan opent nieuwe kringloopwinkel in Hillegom

Hillegom – Op maandag 28 december opent kringloopwinkel RataPlan een vestiging aan de Satellietbaan 12 in Hillegom. Momenteel wordt druk gewerkt aan de verbouwing van de nieuwe kringloopwinkel. Het interieur van de winkel wordt gemaakt van gerecyclede materialen en pallets.

Het pand in Hillegom biedt ruim 1500 m2 aan winkelruimte verdeeld over twee verdiepingen. In de winkel zullen verschillende kringloopafdelingen te vinden zijn, zoals een kledingafedling, meubelafdeling en een fietsenafdeling. Ook zal er een koffiecorner komen in de winkel.

Werkgelegenheid bieden
Naast spullen geeft RataPlan ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een tweede kans. RataPlan heeft als missie betaald werk bieden aan mensen die, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt hebben verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij.

In totaal biedt RataPlan momenteel aan ruim 900 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er nog 392 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger. Door een nieuwe winkel in Hillegom te openen kunnen er meer betaalde werkplekken gecreëerd worden.

Samenwerking met de gemeente
RataPlan werkt samen met Maregroep om het integratieproces van medewerkers te begeleiden. De Maregroep helpt samen met Servicepunt Werk (SPW) mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en re-integratie zodat zij mensen de beste begeleiding kunnen geven zodat zij uiteindelijk de stap naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen zetten.

Tekst: Stichgtin RataPlan

Aankomende evenementen

Lees ook: