Gemeente Hillegom neemt 54 tanks lachgas in beslag

Hillegom – De gemeente Hillegom heeft donderdagmiddag samen met andere overheidspartners 54 tanks lachgas in beslag genomen. Deze waren opgeslagen in twee woningen en bijbehorende schuurtjes aan de Mauritslaan. De locatie waar het lachgas stond, voldeed niet aan de brandveiligheidseisen voor opslag. Er is niemand aangehouden.

Advertentie

Bij de inbeslagname waren naast de gemeente ook de politie, brandweer, Omgevingsdienst en woningbouwvereniging aanwezig. Zij grijpen bij dit soort situaties stevig in omdat lachgas bij verkeerde opslag een explosie kan veroorzaken. Dit kan groot gevaar opleveren voor omwonenden in de wijk.

Overheidspartners als gemeente, politie, brandweer, Omgevingsdienst en bijvoorbeeld de Belastingdienst werken intensief samen. Zij houden regelmatig integrale controles in het dorp met als doel om de gemeente Hillegom veilig te houden.

Tekst: HLT Samen