°C
maandag 15 juli 2024

Ad van den Heuvel nieuwe consul voor de Oorlogsgravenstichting

Hillegom – De heer Ad van den Heuvel, medewerker buitendienst bij HLTsamen, is op 3 december aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting. De benoeming werd getekend door burgemeester Arie van Erk van Hillegom. Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting, was hierbij aanwezig.

In rol van consul is de heer Van den Heuvel de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hillegom. Hij is verantwoordelijk voor de in- en externe contacten over het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Hillegom liggen twee Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

De Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doet de stichting door levensverhalen te verzamelen en te delen en door van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld te onderhouden.

Tekst: HLT Samen

Aankomende evenementen

Lees ook: