Basisscholen in Hillegom vieren Sinterklaas

Hillegom – Gister hebben de basisscholen in Hillegom Sinterklaas gevierd met de leerlingen. Zij deden aan Hillegom Online verslag van hoe zij dit jaar Sinterklaas vierden. Lees hieronder hoe het was op De Giraf, Meer en Dorp, Johannesschool en De Fontein.

Advertentie

De Giraf
“Op basisschool De Giraf was het feest, we vierden vandaag Sinterklaas! Vanmorgen vroeg zagen wij de leerlingen van groep 1 t/m 8 vrolijk op school komen. De kleintjes veelal verkleed, de grotere kinderen met mooi gemaakte surprises.Dit jaar had Sinterklaas ons laten weten dat hij thuis werkte, maar gelukkig bezochten 4 Pieten al onze groepen. Zij hadden cadeautjes meegenomen voor elke groep. Gek genoeg hadden zij wel de staf van Sinterklaas mee. Die had natuurlijk bij Sinterklaas moeten blijven. Sinterklaas zelf had een vlogje gemaakt voor de jongste kinderen, zodat we hem ook even in het ”echt” zagen. Samen met de Pieten en de Oudervereniging heeft het team met de leerlingen een super feestelijke dag van gemaakt.”

Meer en dorp
“Het Sinterklaasfeest was bij ons op school erg gezellig.In de groepen 1 t/m 4 zijn spelletjes gespeeld en is Sinterklaas samen met twee pieten op bezoek geweest. De kinderen hebben liedjes gezongen, gedanst en gekletst. Vlak voor Sint weer de klas uitging, kregen de kinderen allemaal een leuk cadeau. Ook het strooigoed kon niet ontbreken natuurlijk! Ze zijn onwijs verwend.
In de groepen 5 t/m 8 zijn er prachtige surprises gemaakt. Iedereen heeft erg zijn best gedaan en het was dan ook erg gezellig in de groepen. Ook deze groepen zijn verrast met een bezoek van de Sint en zijn pieten. Bij ons op school hebben twee kinderen de Sinterklaasspeurtocht gewonnen en Sinterklaas heeft hoogstpersoonlijk de prijs aan de kinderen overhandigd. Ze waren erg blij en trots.”

Johannesschool
“Dit schooljaar was het echt de vraag of Sinterklaas wel zou kunnen komen op zijn eigen verjaardagsfeestje. In een eerdere brief aan de kinderen had Sint aangegeven dat hij nog wel erg twijfelde i.v.m. Corona. Heel logisch natuurlijk! De kinderen vonden het wel jammer maar begrepen zijn twijfels. Gelukkig zou het feestje natuurlijk wel gewoon doorgaan. De kinderen van de Johannesschool hebben de afgelopen weken samen hard gewerkt om een film te maken. Deze konden we dan online aan Sinterklaas aanbieden i.p.v. echte live optredens. Vandaag zat er een mysterieuze brief in meester Hurly zijn brievenbus. In deze brief geeft Sinterklaas veel complimenten aan de kinderen over de pietenochtend, het opruimen na de komst van rommelpiet en natuurlijk de mooie film. De brief heeft als slotwoord dat er misschien nog wel een verrassing in zit op deze dag. Meester Hurly, juf Maud en juf Chantal hebben sowieso de zware taak gekregen om “alvast” de cadeautjes uit te delen in alle groepen. Want Als Sinterklaas komt, dan zijn er altijd cadeautjes voor iedereen. Rond 12 uur was er plotseling een hoop lawaai op het kleuterplein. Wie kwam daar nou aangelopen met zijn Piet? Juist! Sinterklaas. Wat een verrassing dat hij toch nog de tijd heeft gevonden om kort langs te komen. Na een gezellig praatje hebben we nog een aantal mooie liedjes met elkaar gezongen. Fijne 5 december allemaal!”

De Fontein
“Eindelijk was het dan zover. Op 4 december kwam Sinterklaas met zijn Pieten naar De Fontein. Al vroeg klonk er vrolijke sinterklaasmuziek op het schoolplein en nadat de kinderen even binnen opgevangen waren om te kijken of iedereen er was, kwamen alle groepen naar het achterplein. De sfeer zat er meteen goed in en na ons “Zie ginds komt de stoomboot” kwam Sint met twee Pieten (met mondkapjes) het plein opgewandeld. Meester Luuk, de directeur, heette hem van harte welkom. Sinterklaas sprak vervolgens de kinderen even toe. De vraag of zij het leuk zouden vinden om een cadeautje te krijgen, werd luidkeels met ‘ja’ beantwoord! Sint wist ook dat een van de leerkrachten op zijn verjaardag 50 jaar zou worden. De bijna jarige juf werd door alle kinderen toegezongen. Sint had een speciaal cadeautje voor haar meegenomen. Daarna was het tijd om naar binnen te gaan. De bovenbouw had het druk met het uitpakken van de surprises die ze voor elkaar gemaakt hadden, de onderbouw mocht om de beurt naar de speelzaal op visite bij Sinterklaas. Alle kinderen mochten iets vertellen of laten zien. Sint had het er gezellig druk mee. In de middag heeft de bovenbouw nog het Zweeds renspel gespeeld met allerlei Sintvragen. Het was een gezellige dag en alle kinderen zijn verwend met een cadeautje, een zakje kruidnootjes en een mandarijn.”

De Toermalijn
“Sinterklaas is ook dit jaar weer op De Toermalijn geweest. De kinderen hebben hem toegezongen en hij bezocht alle klassen. De oudste kinderen hebben schitterende surprises voor elkaar gemaakt. Op de vrijeschool kun je er van op aan dat er echt iets bijzonders van wordt gemaakt! De jongsten krijgen een pakje van Sint persoonlijk, de kleuters een mooi tweeluik, klas 1 een springtouw en klas 2 een klok. Sint heeft gelukkig wat hulp gehad van ouders! Ook dit jaar hebben groot en klein op De Toermalijn weer genoten van dit geweldige feest.”

Foto’s: Meer & Dorp, De Fontein, Johannesschool & De Toermalijn