Gwen Spies nieuwe directeur-bestuurder van Welzijnskwartier

Hillegom – Gwen Spies wordt nieuwe directeur-bestuurder Welzijnskwartier. Welzijnskwartier is een brede welzijnsorganisatie in de Duin- en Bollenstreek. Per 1 januari 2021 volgt Gwen Spies directeur Piet van Arkel op bij Welzijnskwartier. Spies is aangesteld om de toekomstvisie van Welzijnskwartier ten uitvoer te brengen.

Advertentie

Gwen Spies is sinds 2016 werkzaam bij Welzijnskwartier, o.a. als teamleider Medelanders & Wij kwerk en gebiedsmanager Katwijk. Gwen studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de UVA en volgde diverse sociale management leergangen bij de universiteit Leuven, de Antwerp Management School en Sociaal Werk Nederland.

Inclusieve wijken
“Ik heb enorme zin om als directeur-bestuurder aan de slag te gaan. Welzijnskwartier is een prachtige organisatie waar mensen in kwetsbare posities centraal staan. We willen dat iedereen erbij hoort, meedoet en anderen ontmoet. Samen met opdrachtgevers, medewerk ers, partners en vrijwilligers blijven we bouwen aan inclusieve wijken”, zegt Gwen Spies over haar nieuwe rol.

Na 42 jaar neemt Gwen Spies het stokje over van Piet van Arkel. Van Arkel heeft zijn sporen verdiend in het welzijnswerk in Katwijk. “Eind jaren zeventig ben ik gestart met een groep enthousiaste vrijwilligers in clubhuis ’t Trefpunt, waar nu de Coligny staat (naast het Andreas College). We waren actief in de wijken Koestal en Overduin. De jaren daarna groeide de organisatie jaarlijks in aantallen en professionaliteit. Anno 2020 zijn zo’n negentig sociaal werkers en 400 vrijwilligers verbonden aan Welzijnskwartier, is het werkgebied uitgebreid naar de hele Duin- en Bollenstreek en bestrijkt het dienstenpakket het hele sociale domein. Van jongerenwerk tot mantelzorgzorgondersteuning. En van gezonde leefstijl tot cultuur.” Piet van Arkel blijft nog een half jaar aan boord, om nog enkele zaken en projecten af te ronden en gaat vanaf medio 2021 van zijn pensioen genieten. ​

Tekst: Welzijnskwartier

Van bestuur naar Raad van Toezicht Voorzitter van het bestuur van Welzijnskwartier, Wim Imthorn, is blij met de opvolging van Piet van Arkel. “Gwen is de juiste persoon om Welzijnskwartier toekomstbestendig te maken, grote projecten op te pakken en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Met de komst van Gwen krijgt de stichting ook een nieuw juridisch model dat meer aansluit bij de huidige ontwikkeling en, met een Raad van Toezicht en een directeur – bestuurder.”