°C
dinsdag 23 juli 2024

Cursus ‘Zelf je fiets leren onderhouden’

Hillegom – Welzijnskompas organiseert binnenkort een cursus waar je zelf je fiets leert onderhouden. De fiets is voor velen hun mobiliteit maar soms ook moeilijk te onderhouden. Een fiets heeft veel te verduren met de wisseling van de seizoenen en dit eist zijn tol voor wat betreft de onderdelen. Een lekke band is een van de meest voorkomende uitdagingen. Het regelmatig onderhouden van de fiets resulteert in minder gebreken en langer plezier van dit mooie vervoersmiddel.

Op vrijdag 4 december van 13.00 – 16.00 uur start Welzijnskompas met Zelf je fiets leren onderhouden in het Ambachtenplein van Plein28, Henri Dunantplein 28 Hillegom. Onder het toezicht van ervaren fietsenmakers leer je zelf kleine reparaties uit te voeren; bijvoorbeeld het plakken van een band en het strak zetten van de ketting, remblokken controleren of vervangen, de ketting invetten, de versnellingen onderhouden enz. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

De meest voorkomende materialen zijn aanwezig en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands onderdelen of er worden materialen tegen kostprijs aangeboden. Zijn de benodigde onderdelen niet aanwezig, dan dient men deze zelf aan te schaffen en mee te nemen.

De kosten per sessie zijn 3 euro, inclusief 1 koffie of 1 thee. Voor meer informatie en aanmelding kan er contact opgenomen worden met Nancy Falken, coördinator Plein28 06-40644805 of via info@plein28.nl

Tekst: Welzijnskompas

Aankomende evenementen

Lees ook: