°C
woensdag 24 juli 2024

Horecabedrijven beginnen Horeca-bestel Challenge

Hillegom – Een groot aantal horecabedrijven in de Bollenstreek zijn een bestel-challenge begonnen. Degene die de uitdaging accepteert wordt geacht naar eigen keuze een emmer ijswater over zijn hoofd te gieten òf een bestelling te doen bij een plaatselijk horecabedrijf. Die bestelling wordt dan op een afgesproken tijd bezorgd of kan dan worden opgehaald.

De horecasector wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Daarom bereiden veel bedrijven nu hun maaltijden voor bezorg- en/of afhaalservice. De verwijzing naar de emmer ijswater is een knipoog naar de oproep met deze actie de getroffen horecabedrijven niet in de kou te laten staan.

Voor de challenge kan je worden uitgedaagd (“genomineerd”) om binnen 24 uur met een foto of in een filmpje (You Tube, Instagram, Facebook) te laten zien dat je een horecabestelling doet, afhaalt, laat bezorgen of gezellig thuis nuttigt.

De mensen die meedoen aan de challenge, dagen in hun bericht een drietal nieuwe mensen uit met het fenomeen mee te doen. De eerste uitnodigingen werd op vrijdag 20 november aangeboden aan de burgemeesters Carla Breuer (Teylingen), Arie van Erk (Hillegom) Lies Spruit (Lisse) en Cornelis Visser (Katwijk). De hashtag die op sociale media wordt gebruikt door deelnemers van de uitdaging is #horecabollenstreek

Tekst: Nigel Siebert

Aankomende evenementen

Lees ook: