°C
woensdag 24 juli 2024

Ondergrondse afvalcontainers opgefrist

Hillegom – Afgelopen week zijn de containers voor glas en papier opgefrist. Ze hebben een sticker met wat er in de container mag en aan de kleur kun je zien welk afval in de container kan. Blauw is voor papier, geel is voor glas. De containers zijn gekleurd in lijn met de andere ondergrondse containers die begin 2021 in Hillegom komen voor GFT (met groene accenten) en restafval (grijs).

Vanaf 1 januari 2021 gaat het nieuwe afvalbeleid in Hillegom van start. De gemeente heeft hier al veel over gecommuniceerd de afgelopen tijd en blijft dit volop doen. Er is onder andere een brief naar alle inwoners verstuurd deze week. Het doel van het beleid is om zo veel mogelijk afval te verwerken tot nieuwe producten. Hoe beter het afval gescheiden wordt, hoe meer grondstof dit oplevert. Dit is beter voor het milieu en bespaart kosten.

Op de foto staan ook de net gestarte grondstofcoaches van de afvalinzamelaar Meerlanden afgebeeld. Indien gewenst kunnen inwoners een beroep op hen doen voor advies over beter scheiden van huishoudelijk afval. Ze zijn bereikbaar via 0297-381717.

Tekst: HLT Samen

Aankomende evenementen

Lees ook: