°C
dinsdag 23 juli 2024

Prijswinnaar ‘Het Beste Idee Hillegom’ bekendgemaakt

Hillegom – Gemeente Hillegom, Kwadraad en het WelzijnsKompas organiseerden dit jaar voor de eerste keer ‘Het Beste Idee van Hillegom’. Inwoners van Hillegom grepen de kans om Hillegom (nog) socialer en leuker te maken en dienden verschillende leuke ideeën in. Na een voorselectie door de jury bleven de drie beste ideeën over. Op 9 november presenteerden de initiatiefnemers hun idee, op digitale wijze. Na deze presentatie ging de jury in beraad en vond de prijsuitreiking online plaat.

Project ‘Wat is dit nu weer?’ wint het Beste Idee van Hillegom
De initiatiefnemer Peter Nieuwendijk wint de eerste prijs met zijn project ‘Wat is dit nu weer!’, een activiteit voor en door inwoners in een Hillegomse straat.

Bij dit project worden kunstwerken in de voortuinen geplaatst. Elk kunstwerk beeldt een bekend televisieprogramma uit. Eigenlijk ontstaat er dus direct een soort puzzeltocht. Op een vastgestelde avond mogen de andere inwoners met een deelnameformulier langs de voortuinen lopen om te bekijken wat het object/het kunstwerk voorstelt.

De winnaar ontvangt € 1000,-. Daarnaast ontvangen zij ondersteuning van de betrokken organisaties.

Andere deelnemers
Het andere idee kwam van Masja de Bruin en Robert van Rossem. Samen verzonnen zij een cultureel festival voor kinderen met workshops kunst voor kinderen en samenwerking tussen kind en kunstenaar. Een ander idee was van Renate Damo. Zij wil in een boomgaard een paasfeest organiseren voor jong en oud.

De jury vond beide ideeën erg innovatief, creatief en erg waardevol. Er zal binnen de gemeente Hillegom bekeken worden of beide ideeën toch gerealiseerd kunnen worden, maar dan vanuit het eenzaamheidsbudget en het budget voor kunst en cultuur.

Tekst: HLT Samen

Aankomende evenementen

Lees ook: