Nieuwe sfeerverlichting in centrum Hillegom ontstoken

1 min leestijd

Hillegom – De nieuwe sfeerverlichting in het winkelhart van Hillegom is dinsdagavond ontstoken. Wethouder Jan van Rijn (Economie) en Ed van Braam (voorzitter Koopcentrum Hillegom) keken daarbij toe. De nieuwe duurzame LED-verlichting zal de Hoofdstraat de komende maanden sfeervol verlichten. “Het is prachtig om in deze moeilijke tijd toch nog een feestelijk verlicht koopcentrum te hebben”, aldus Van Rijn. ”Juist in deze voor ondernemers lastige tijd hopen we dat dit letterlijk en figuurlijk een lichtpunt mag zijn. Maar ook voor onze inwoners is het in deze tijd fijn om in een mooi feestelijk verlicht centrum te winkelen.

Duurzame feestverlichting
De huidige sfeerverlichting was verouderd en sloot niet goed aan op de nieuwe straatlantaarns van de Hoofdstraat. De nieuwe sfeerverlichting werd deze week opgehangen. Het verzoek voor de bijdrage kwam van winkeliersvereniging Koopcentrum Hillegom. De sfeerverlichting bestaat uit duurzame LED-lampen, net als de straatlantaarns in de Hoofdstraat. Wethouder Jan van Rijn: “Ik ben blij dat de gemeenteraad winkeliersvereniging Koopcentrum Hillegom via de financiële bijdrage heeft willen helpen in deze moeilijke tijd.”

Aantrekkelijke uitstraling
De Hoofdstraat en omgeving hebben een complete herinrichting gekregen, die sinds kort is afgerond. Wel moest de straat er een aantal keer voor worden opgebroken, waar de ondernemers al last van hadden. Corona kwam er achteraan. Ed van Braam: “Door de herinrichting heeft de Hoofdstraat weer een aantrekkelijke en warme uitstraling gekregen. Sfeerverlichting kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. We zijn als Koopcentrum Hillegom dan ook blij dat de gemeenteraad ons hierbij financieel heeft willen ondersteunen.”

Foto: Remco Out