°C
donderdag 25 juli 2024

Basisschool de Fontein doet mee aan het Nationaal Schoolontbijt

Hillegom – Afgelopen vrijdag werd er op basisschool De Fontein gestart met een goed ontbijt. Een dag van tevoren hadden de kinderen de drie B’s (bord, bestek, beker) al van huis meegenomen, zodat de ontbijttafels er op vrijdagochtend bij binnenkomst al heel gezellig en uitnodigend uitzagen.

Basisschool De Fontein is één van de 2250 basisscholen die het belang van een goed ontbijt onder de aandacht wil brengen en daarom deelnam aan het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen kregen een verantwoord en gevarieerd ontbijt voorgeschoteld, uit de bekende Schijf van Vijf, samengesteld door het Voedingscentrum. Een bolletje smeren met boter en dan ook nog beleggen met kaas was best een hele operatie voor de jongsten. Gelukkig boden de kinderen uit de bovenbouw de helpende hand en zo zorgde groot voor klein!

Als je zo gezellig met elkaar aan tafel zit, eet je veel meer en anders dan thuis. Hier en daar werd een broodje heel creatief belegd, maar wel gezond. De volkoren bollen, de minikrentenbollen, kaas, matze, crackers en een gekookt eitje gingen er dan ook wel in. Appels en komkommers waren ook zo op en een beker yoghurt bij het ontbijt was best lekker!

Tekst: Basisschool de Fontein

Aankomende evenementen

Lees ook: