°C
woensdag 24 juli 2024

Dronken voetganger uit Hillegom meerdere keren van snelweg afgeplukt

Weteringburg In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 45-jarige Hillegommer aangehouden, die steeds weer op de snelweg ging lopen.

Rond 2.25 uur werd bij de politie gemeld dat er een man over de A4 zou lopen ter hoogte van Weteringbrug. Politiemensen troffen inderdaad bij het Ringvaartaquaduct op de A4 een 45-jarige Hillegommer aan. De man bleek onder invloed te verkeren en wilde kennelijk via de A4 naar huis toe wandelen. Hij stelde zich agressief en recalcitrant op. De politie nam de wandelaar mee in hun auto, van de A4 af, en deelden hem mee dat hij een bekeuring zou krijgen voor het lopen op de snelweg.

Kort hierop zag de politie dat de man weer de A4 op wilde lopen: zij weerhielden hem hiervan en wezen hem een veilige wandelroute naar zijn woonplaats.

Enige tijd later bleek de Hillegommer echter weer op de snelweg te lopen. De rijstroken van de A4 werden daarom met spoed afgezet en de man werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aankomende evenementen

Lees ook: