°C
maandag 15 juli 2024

Burgemeester van Erk bezoekt 102-jarigen online

Hillegom – Normaal gesproken komt de burgemeester op bezoek als een Hillegommer 100 jaar of ouder wordt, maar dit jaar kan dat helaas niet doorgaan wegens de coronacrisis.

Burgemeester Arie van Erk bracht vooralsnog woensdag 4 november een bezoek aan de jarige Aleida Bakker-Joosten in Huize Bloemswaard, maar dan wel op een speciale manier: een Teamsverbinding via de computer. Met behulp van haar kleinkinderen lukte het mevrouw Bakker prima om met de burgermeester in gesprek te gaan. Samen haalden ze herinneringen op aan het bezoek van de burgemeester, twee jaar geleden op haar 100e verjaardag, toen ze nog samen een dansje maakten. Ze spraken ook over de lastige tijd waarin we momenteel verkeren. “Ik vond het heel mooi dat mevrouw Bakker dat wel beaamde, maar ook zei tevreden te zijn met wat we nog hebben. Gezondheid is voor haar het belangrijkste”, aldus burgemeester Van Erk.

Afgelopen vrijdag sprak de burgemeester ook op deze manier met de heer Van Schie, die ook 102 werd. Alhoewel hij het bridgen en biljarten mist, gaf ook hij aan zich er wel doorheen te zullen slaan. Van Erk: “Ik vind het prachtig dat we toch op deze digitale manier met elkaar kunnen communiceren. Oudere mensen zijn vaker eenzaam. Ik wil daar ook breder aandacht voor vragen. Via het Welzijnskompas Hillegom zijn er mogelijkheden om die digitale ontmoetingen te organiseren.”

Tekst: HLT Samen

Aankomende evenementen

Lees ook: