°C
dinsdag 23 juli 2024

Schoenendozen voor kinderen in armoede

Hillegom – Voor het vijftiende achtereenvolgende jaar wordt er vanuit het Trefpunt in Bennebroek weer de SchoenendoosActie georganiseerd. In een mooi beplakte schoenendoos gaan schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel op reis naar een kind dat in armoede leeft.

De organisatie streeft er dit jaar naar om landelijk 50.000 schoenendozen te kunnen maken voor verzending naar Roemenië, Moldavië, Siërra Leone, Togo en vluchtelingenkampen op Lesbos. In de landen waar de schoenendozen naar toegaan wordt er nauw samengewerkt met lokale partnerorganisaties. Die zorgen ervoor dat de kinderen daar de schoenendozen in ontvangst nemen.

Als je mee wilt doen kan dat door zelf een schoenendoos te versieren en/of te beplakken (geen laarzendoos) en deze dan te vullen met schriftjes, etui met kleurpotloden(geen stiften), pennen, puntenslijper en gum, washand met blok zeep, tandenborstel, tandpasta, plastic beker, speelgoed ( bijvoorbeeld autootje, zak knikkers, bal, popje etc.) en een knuffel. De transportkosten zijn € 5,00 per schoenendoos. Voorbeelden wat er wel en niet mag in een doos kan je vinden op de www.schoenendoosactie.nl Ook losse spullen voor in de schoenendozen zijn meer dan welkom.

Op zaterdag 7 november van 9.00 tot 12.00 uur kunnen de kant en klare schoenendozen worden ingeleverd bij Het Trefpunt, Akonietenplein 1 te Bennebroek.

Tekst: Schoenendoosactie

Aankomende evenementen

Lees ook: