°C
dinsdag 16 juli 2024

Twee winnaars bij fotowedstrijd Vrienden Oud Hillegom

Hillegom – Er zijn twee winnaars gekozen voor de fotowedstrijd “Mijn favoriete Hillegomse gebouw” van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. De foto’s De Groene Bollenschuur van oud naar nieuw van Robin Young en ’t Hof in de bloemen van Gerard van der Post ontvingen allebei de hoogste score en dus is er een ex aequo in de 9e wedstrijd voor de Frans Out-galerij.

Voor beide winnaars lieten de Vrienden een afdruk van hun foto uitvergroten en voorzien van een lijst. Vrienden-bestuurslid Jacolien van der Valk overhandigde onlangs op Kwekerij Veelzorg de prijs aan Robin Young. Gerard van der Post is tijdelijk niet mobiel vanwege een blessure en hij ontvangt zijn ingelijste foto op een later moment. Vanwege het corona-protocol waren slechts weinigen daarvan getuige, maar via de media kan toch iedereen ervan meegenieten. De Groene Bollenschuur is een geliefd onderwerp van lokale fotografen – zo won Tony Whelan de allereerste fotowedstijd voor de Frans Out-galerij met de bollenschuur als achtergrond voor zijn “sneetje brood”. Robin Young en Tony Whelan zijn in het dagelijks leven collega’s en Robin vindt het leuk dat zij nu beiden een plekje hebben in de digitale fotogalerij op www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Publicaties.

De stichting heeft de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan diens eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Een mooi Hillegoms najaar” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 januari naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com. Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Helaas kan momenteel geen bezoek worden ontvangen op Kwekerij Veelzorg, waar de stichting zetelt. Vragen over de lokale geschiedenis, stamboomonderzoek of donateurschap kunnen via email worden gesteld (info@vriendenvanoudhillegom.nl).

Tekst: Stichting Vrienden van Oud Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: