°C
dinsdag 23 juli 2024

AED voor Wijk Treslong

Hillegom – Het is al even geleden dat er in wijk Treslong een actie startte voor een Buurt-AED. Het bleek een groot succes. Veel bewoners van de wijk steunden het initiatief en binnen afzienbare tijd was het benodigde bedrag bij elkaar gebracht. De aanloop naar het vinden van een geschikte plek nam wat tijd in beslag.

Mooi om te zien hoe mensen bereid zijn wat voor elkaar te doen in de wijk, zoals ook het benodigde geld voor de AED door de bewoners van de wijk is opgehaald.

De AED hangt aan de gevel van de Maurickhof aan de Waardenburg 1-31 in wijk Treslong. Hij hangt in een beveiligde kast en is aangemeld bij het netwerk van Hartslag.nu. De kast is 24/7 beschikbaar voor de burgerhulpverleners. De toegangscode van de kast is daar ook bekend. Bij een melding bij 112, waarbij reanimatie en een AED nodig, is wordt dat gemeld aan burgerhulpverleners die zijn getraind voor reanimatie met AED en snel ter plaatse kunnen zijn. 

Aankomende evenementen

Lees ook: