°C
dinsdag 16 juli 2024

Bibliotheek Hillegom geeft gratis cursussen in digitale vaardigheden

Hillegom – Bibliotheek Hillegom biedt in november twee gratis cursussen aan op het gebied van digitale vaardigheden.

Cursus ‘Klik & Tik
De cursus Klik & Tik is een basiscursus voor mensen die niet of nauwelijks met laptops werken maar dit wel graag zouden willen. Tijdens deze cursus leer je websites bekijken, e-mails schrijven en je leert hoe je bestanden kunt downloaden. De cursus bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste onderdeel worden de basisfuncties van de laptop aangeleerd. In het tweede onderdeel leer je hoe je het internet moet gebruiken, hoe je kan e-mailen en hoe je dingen kan downloaden. Het laatste onderdeel is gericht op hoe je kan werken met sociale media en hoe je te werk gaat in een veilige omgeving.

De cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 1,5 uur: op maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november, van 09:00 – 10:30 uur, in de Bibliotheek Hillegom, (Sportlaan 1). Er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen aan de cursus. Het is noodzakelijk om je van tevoren aan te melden. Aanmelden voor de gratis cursus kan aan de balie van de Bibliotheek of via een e-mail aan: mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Tijdens de cursus kan gebruik gemaakt worden van laptops op de locatie zelf, maar mensen mogen ook hun eigen laptop meenemen. ​

Cursus ‘Leer werken met de digitale overheid
Tijdens deze cursus leer je omgaan met overheidszaken die je via de computer moet regelen. Zo leer je DigiD te gebruiken, je leert iets aan te vragen zoals een toeslag of een nieuw paspoort en je leert werken met MijnOverheid en de Berichtenbox. Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en wordt begeleid door gecertificeerde docenten van Stichting Digisterker. Je krijgt les in een groep van maximaal 6 deelnemers en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking. De cursus vindt plaats op maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november, van 11:00 – 12:30 uur in de Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). Het is noodzakelijk om je van tevoren aan te melden. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via een e-mail mediacoaches@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Tekst: Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Klik & Tik Klik & Tik is een product van de Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl Maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november | 09:00 – 10:30 uur | Gratis de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 Noot voor de redactie Meer informatie is verkrijgbaar bij: Michel Hogerwerf, e-mail:

Aankomende evenementen

Lees ook: