°C
dinsdag 16 juli 2024

Gratis gebreide borstprotheses voor borstkankermaand

Streek Om aandacht te besteden aan borstkankermaand, biedt Adamas Inloophuis gratis op maat gebreide borstprotheses aan aan vrouwen met een hele of gedeeltelijke borstamputatie.

Oktober borstkankermaand
1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Steeds meer vrouwen kiezen na een (gedeeltelijke) borstamputatie ervoor om geen implantaten in te laten zetten of deze zelfs eruit te laten halen. “Omdat veel vrouwen toch graag vulling in hun bh willen, maken wij bij Adamas heerlijk zachte gebreide borstprotheses”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis.

Knitted Knockers
Eens per maand breien gasten van het Adamas Inloophuis, allemaal zelf met kanker geconfronteerd, zachte borstprotheses. Deze zogenoemde Knitted Knockers zijn een welkome afwisseling voor de siliconen protheses. Gebreide borstprotheses zijn zacht, ze kunnen in elke maat en kleur worden gemaakt en passen in een gewone bh. Voor vrouwen die graag zwemmen worden de protheses gebreid met speciaal, synthetisch materiaal en vulling die snel droogt en beter in model blijft als het nat wordt.

Online bestellen
De gebreide borstprotheses kunnen in elke gewenste maat en kleur online besteld worden via www.adamas-inloophuis.nl. Deze borstprotheses zijn gratis en worden mooi ingepakt, samen met wat achtergrondinformatie en een strippenkaart voor drie gratis activiteiten bij Adamas. Ze kunnen bij Adamas opgehaald worden.

Steun Adamas met een borstkankermaand armbandje
Ieder jaar maakt Bijzonder & Kleurrijk speciale borstkankermaand armbandjes in verschillende tinten roze en parelmoer. 50% van de opbrengst gaat naar Adamas. 3 armbandjes zijn € 12,95 en 2 armbandjes voor € 9.95. Kijk op www.bijzonderenkleurrijk.nl

Over het Adamas Inloophuis
Adamas is er om volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker te ondersteunen met het (her)vinden van hun (veer)kracht in hun proces met kanker. Dit doen we door behoeftegerichte activiteiten aan te bieden als lotgenotencontact, informatie, creatieve-, bewegings- en verdiepende activiteiten en 1-op-1 gesprekken. In het Adamas Inloophuis werken 100 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er €300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Tekst: Adamas Inloophuis

Aankomende evenementen

Lees ook: