°C
zondag 14 juli 2024

Tuinwerkdag bij De Groeituin

Hillegom – Zaterdag 3 oktober was de tuinwerkdag bij De Groeituin in Hillegom. Ondanks het druilerige weer en de aangescherpte corona maatregelen, zijn er samen flink wat tuinklussen geklaard. De Groeituin krijgt hierdoor steeds meer contouren.

Voor de harde werkers werd afgelopen zaterdag, door een van de vaste vrijwilligers van De Groeituin, een coronaproof klussen-parcours uitgezet om te zorgen voor voldoende afstand. Aan elke bamboestok hing een label met de klus die op die plek gedaan kon worden. Een krat erbij met daarin de nodige materialen en gereedschappen zorgde ervoor dat er zo min mogelijk heen en weer gelopen hoefde te worden.

Aarde werd van het toekomstige terras in grote zakken geschept, bramen werden gesnoeid en getemd en de compoststraat werd opnieuw ingericht. Trottoirtegels zijn versjouwd voor de aanleg van de paden en het terras. De moestuinbedden ontdaan van onkruid en gras zoveel mogelijk verwijderd. Potjes zijn gevuld met stro voor insecten om te kunnen schuilen voor de komende koudere maanden. Vogels en insecten kunnen nu beter drinken uit de vijver door een schaal die daarin is gezet. Het was dus een waardevolle tuinwerkdag.

Tekst: Welzijnskompas

Aankomende evenementen

Lees ook: