°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegom wil laadpalen beter en sneller plaatsen

Hillegom – Vorige week was er op sociale media een bericht geplaatst over een laadpaal die midden op de stoep staat. De gemeente laat aan het Hillegom Online weten dat deze laadpaal voor elektrische auto’s hier tijdelijk is neergezet, want de stoep staat op het punt om te verdwijnen als de realisatie van het nieuwe Julianapark start.

Toename aanvragen laadpalen
De toename van de vraag naar laadpalen neemt steeds meer toe en er is niet in elke straat voldoende ruimte om een of meerdere palen te kunnen plaatsen. Ook de gemeente merkt een sterke toename van de vraag naar palen. Zij zijn daarom nu ook op regionaal niveau bezig om een visie voor laadinfrastructuur op te stellen. Hierin wordt er gekeken hoe er omgegaan kan worden met de toename van de vraag naar laadpalen.

Sneller toestemming geven
Ook is Gemeente Hillegom nu bezig om een overkoepeld verkeersbesluit te nemen. ‘Waar nu per laadpaal een besluit wordt genomen, moet dit in de toekomst vooraf én voor meerdere locaties tegelijkertijd gedaan worden. Hierdoor neemt de tijdsperiode van aanvraag tot daadwerkelijke realisatie af, waardoor de laadpalen daadwerkelijk sneller gerealiseerd kunnen worden’, laat een woordvoerder van de gemeente aan Hillegom Online weten.

Beste manier van plaatsen
De gemeente laat weten dat de meeste laadpalen worden geplaatst bij bestaande parkeerplaatsen. Dit zorgt gelijk voor een uitdaging om de palen goed te kunnen plaatsen met zo min mogelijk overlast voor het overige verkeer. De gemeente is dan ook aan het uitzoeken hoe ze hier het beste mee kunnen omgaan.

Tekst: Remco Out

Aankomende evenementen

Lees ook: