°C
dinsdag 16 juli 2024

Daltonschool Hillegom terug in de tijd met Kinderboekenweek


Hillegom – In de periode van 30 september t/m 9 oktober 2020 vindt de jaarlijkse kinderboekenweek plaats. Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek ‘En Toen?’ Tijdens de kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.

Opening met Karel de Grote
In de klassen lezen de kinderen spannende verhalen over ridders, verplaatsen ze zich in oorlogstijd en komen van alles te weten over de oudheid. Op Daltonschool Hillegom is de kinderboekenweek geopend door het opvoeren van een toneelstuk over Karel de Grote. Een groep leerkrachten heeft op eigentijdse wijze dit verhaal aan de kinderen laten zien en horen.

Eigen boekenkaft
Daarnaast wordt er in alle groepen druk gewerkt aan het ontwerpen van een boekenkaft voor een eigen verzonnen boek over dit thema. (zie foto). Uit iedere klas komt een winnaar die ‘de gouden penseel’ in ontvangst zal nemen op vrijdag 9 oktober. 

Tekst: Daltonschool Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: