°C
woensdag 24 juli 2024

Buren verrast met BUURbloemetje

Hillegom/Lisse – Landelijke Burendag werd dit jaar gevierd op zaterdag 26 september. Team Buurtwerk van WelzijnsKompas vroeg Hillegommers en Lissers: ‘Welke buur verdient er volgens u een bloemetje?’. Vervolgens zijn buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker met de tuktuk op pad gegaan in Hillegom en Lisse om buren te verrassen met het BUURbloemetje.

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden. Dhr. Rothweiler, 90 jaar oud, kan dit alleen maar beamen. ‘Ik woon al 60 jaar in de Trompstraat en heb vele buren zien komen en gaan. We groeten elkaar nog, maar meer ook niet. Ik had niet echt meer een band met de buren. Tót maart van dit jaar toen ik op een zekere morgen een kaartje van de buren op mijn deurmat vond. Mijn buren boden hun hulp aan, ik was blij verrast en heb ze meteen opgebeld om ze te bedanken. Sindsdien doen ze de boodschappen voor mij, een klusje waar nodig en wandel ik zo nu en dan bij hen binnen voor een praatje. Er is een ontzettend waardevol contact ontstaan.’

Om waardering voor fijn buurcontact te uiten, werden niet alleen de buren die genomineerd werden voor het BUURbloemetje verrast, maar ook de buren die de nominatie hadden gedaan. Buren waren blij verrast en ontroerd. Zoals de buren die hun buurvrouw opvingen toen zij vroeg weduwe werd en vervolgens aan de wieg stonden van haar nieuwe huwelijk, de buurvrouw die meteen in actie kwam bij de start van corona en heerlijke maaltijden kookte voor haar buurtjes, de ‘buurtoma’ en de buren die altijd klaarstaan met planten advies.

Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Iedereen die iets willen betekenen voor hun buurt of een mooi verhaal over de buurt willen delen, kan contact opnemen met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 757 100.

Tekst: Welzijnskompas

Aankomende evenementen

Lees ook: