°C
dinsdag 23 juli 2024

Jan al 40 jaar in dienst bij Meerlanden Hillegom

Hillegom – Jan Smits heeft al 40 jaar een werkplek waar hij met plezier naartoe gaat. Een unieke combinatie van zorg, werk en begeleiding door Meerlanden en de MareGroep, maakt het voor hem mogelijk om onderdeel uit te maken van de werkvloer, waar hij maar al te trots op is.

Als 19-jarige jongen kwam Jan in dienst bij gemeente Hillegom. Sindsdien trekt hij dagelijks met zijn bakfiets door de wijk om deze schoon te houden van straatafval en dat gaat niet onopgemerkt. Jan is graag gezien in “zijn” wijk en is dan ook altijd in voor een praatje. In de veertig werkjaren die achter hem liggen is hij een bekende Hillegommer geworden die voor iedereen klaar staat.

Tijdens een feestelijk moment rond het jubileum, sprak onder andere Dave Spithoven, teamleider Meerlanden, Jan toe. “Jan, je bent een fijne collega. Altijd op tijd en nooit is iets teveel. Je staat niet alleen voor ons klaar, maar ook voor alle inwoners van Hillegom en dat waarderen wij enorm.” Aansluitend volgde anekdotes over de afgelopen jaren en werd Jan in het zonnetje gezet met cadeaus en bloemen.

Bij Meerlanden Hillegom maakt Jan deel uit van een team van drie collega’s die tevens al geruime tijd werkzaam zijn via MareGroep bij Meerlanden. Petra van Winden, re-integratie consulent bij Maregroep vertelt over het belang van de goede samenwerkingen met bedrijven in de regio. “Het is altijd een mooi moment om een 40 jarig jubileum te kunnen vieren. Gelukkig komt dat bij Maregroep relatief vaak voor door de goede samenwerkingen die wij in de regio hebben met bedrijven. Als re- integratie consulent heb ik de ambitie om iedereen aan een werkgever te koppelen die met het hart op de juiste plek een werknemer de ruimte geeft om zich te ontplooien.”

Tekst: MareGroep

Aankomende evenementen

Lees ook: