°C
dinsdag 23 juli 2024

Meer geld voor cultuureducatie op Hillegomse scholen

Hillegom – De gemeente Hillegom verhoogt het bedrag dat beschikbaar is voor cultuureducatie in het basisonderwijs. Tot nog toe stak de gemeente daar 55 cent per inwoner in, dat wordt 79 cent. Concreet betekent het dat er ruim 17.000 euro beschikbaar komt, voorheen was ongeveer 12.000 euro, meldt Bollenstreek Omroep.

De gemeente draagt bij aan een subsidieprogramma van het Rijk waar onder meer Daltonschool Hillegom aan deelneemt. Het meeste geld komt uit het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie. Het doel van dat fonds is om kinderen ook buiten school in aanraking te brengen met kunst en cultuur, om ze zo te stimuleren om bijvoorbeeld muziekles of schilderles te nemen.

Daarbij moet door scholen worden samengewerkt met lokale culturele organisaties. Hillegom doet al sinds 2013 mee aan de regeling.

Aankomende evenementen

Lees ook: