Hillegom heeft nieuwe scoutingvereniging Hyllenkem

1 min leestijd

Hillegom – Afgelopen zondag was de eerste opkomst van de nieuwe scoutingvereniging Hyllenkem. De landscouts zitten nu in het clubhuis van scoutingvereniging Tjarda.

Bij de eerste opkomst was het eerst tijd voor een feestelijke openingen. Er werd een lint doorgeknipt en daarna was er voor iedereen limonade en taart. Na de opening mochten de ouders naar huis en was het tijd voor het ballonnen posten spel.

“We willen de komende weken beginnen met de basisbegrippen binnen scouting, en dan op de gebieden van kamperen, het zelf maken van vuur, het beheersen van knopen, pionieren, navigeren en kaartlezen, het omgaan met een zakmes. Ook gaan wij met de kinderen werken aan zelfstandigheid, samenwerking, teambuilding, en een positief zelfbeeld”, laat Daniella Caris van Hyllenkem weten.

Ook hebben ze nog plek voor nieuwe leden en vrijwilligers. “Natuurlijk kunnen wij altijd nog leden en vrijwilligers gebruiken. Als men meer informatie zou willen over onze opkomsten, dan kan men mailen naar hyllenkem@gmail.com.”

Foto’s: Annette Damman & Bert Bouwman