°C
woensdag 17 juli 2024

Parkwijk gesloten na enkele coronabesmettingen

Hillegom – In woonzorgcentrum Parkwijk in Hillegom zijn enkele bewoners positief getest op COVID-19. Omdat deze bewoners verspreid wonen over het hele huis, heeft HOZO haar verantwoordelijkheid genomen en in overleg met de GGD besloten Parkwijk in elk geval tot en met 25 augustus te sluiten voor bezoek. Ook het dagcentrum is tot die tijd gesloten.

Inmiddels heeft ook een aantal andere bewoners ziekteverschijnselen die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus. Deze bewoners worden getest. HOZO licht de sluiting toe aan Hillegom Online: ‘Dit besluit is genomen om verdere verspreiding intern, maar ook extern tegen te gaan. Daarbij stelt HOZO de veiligheid voor bewoners, medewerkers en medeburgers voorop. HOZO realiseert zich dat deze maatregel veel impact heeft op de bewoners, hun naasten en medewerkers. De inzet van de maatregel wordt dagelijks met de GGD geëvalueerd.’

Lees ook: Hillegom beklad met leuzen tegen de coronamaatregelen

Geen besmettingen in Bloemswaard en Maronia
In Bloemswaard en Maronia zijn er nog geen besmettingen geconstateerd. HOZO meldt daarover op hun website: ‘Dat willen wij ook zo houden! Daarom verzoeken wij iedereen nogmaals dringend zich te houden aan de op de locatie geldende regels en de algemene basisregels van het RIVM.’

Bekijk voor meer informatie: www.hozo.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: