°C
dinsdag 16 juli 2024

Medewerker HOZO ontvangt erepenning

Eind vorig jaar raakte een auto met twee inzittenden te water bij Bloemswaard. Michael (36), die op dat moment toevallig buiten aan het werk was, hoorde plotseling een klap en gegil. Hij aarzelde geen moment toen hij zag wat er was gebeurd. Nadat hij de slachtoffers had geadviseerd om in de open ramen van de auto te gaan zitten zodat zij niet onderkoeld raakten, rende hij naar Bloemswaard om een ladder te halen. Via de ladder kon hij in het water komen en op de motorkap van de auto klimmen om de slachtoffers uit het voertuig te halen. 

Inmiddels waren de hulpdiensten door omstanders gealarmeerd. Toen de brandweer arriveerde was het Michael al gelukt om één slachtoffer uit de auto te halen. Samen met de hulpdiensten heeft hij ook het andere slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. De slachtoffers maakten het naar omstandigheden gelukkig goed.

Als dank voor zijn heldhaftige optreden ontving Michael afgelopen maandag een bronzen medaille van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en een getuigschrift uit handen van burgemeester Arie van Erk. Bij de plechtigheid waren ook zijn vriendin en de directeur-bestuurder van HOZO aanwezig. Michael was compleet verrast en overdonderd. Op de vraag wat hij van de verrassing vond, antwoorde hij: “Schitterend, fantastisch en totaal niet verwacht!” Sinds deze week vertelt zijn zoon aan iedereen dat zij papa een held is. 

Overigens was dit niet de eerste heldendaad van Michael. Eerder haalde hij al iemand onder een omgevallen boom vandaan.

Medewerker HOZO ontvangt erepenning

Aankomende evenementen

Lees ook: