Bericht burgemeester aan inwoners Hillegom over corona

1 min leestijd

Beste inwoners van Hillegom

Namens de plv. voorzitter van de Veiligheidsregio Liesbeth Spies en de directeur gezondheidszorg van de GGD Sjaak de Gouw, geef ik u graag de laatste stand van zaken rondom de corona besmettingen in Hillegom.

Het beeld, op dit moment, is dat we, dankzij de massale medewerking van inwoners, een verdere verspreiding van het virus op tijd kunnen indammen.  

De meeste contacten van de 31 personen die in café De Kleine Beurs zijn besmet, zijn bekend. Van die ‘2e ring’ zijn tot nu toe 8 personen positief getest. Op dit moment wacht er nog een behoorlijk aantal mensen op de uitslag van hun test, maar die doen dat thuis. Er zijn geen nieuwe besmettingen naar aanleiding van dit cluster.

De GGD laat weten dat de testbereidheid onder de Hillegommers groot is en dat mensen meewerken aan de maatregelen die de GGD van hen vraagt. Daar ben ik heel blij mee. Het is goed om te zien hoe ons dorp als eenheid meewerkt. Uiteraard wens ik alle zieken veel beterschap en degene die nog op de uitslag van de test wachten, sterkte..

Zodra er weer een volgend beeld bekend is meld ik dat, maar het leek me goed om u net voor het weekend dit nieuws te  brengen.

Fijn weekend en blijf voorzichtig!

Arie van Erk

Burgemeester