°C
woensdag 24 juli 2024

College Hillegom verder met drie wethouders

Hillegom – Het college van Hillegom gaat, na het vertrek van wethouder Fred van Trigt, door met drie wethouders. Wethouder Karin Hoekstra wordt fulltime wethouder. Het college verdeelt de portefeuilles opnieuw. Wethouder Fred van Trigt liet op 13 juli weten voorgedragen te zijn als burgemeester van Zoeterwoude.

Het vertrek van Van Trigt is een gemis voor Hillegom. Het CDA wil dat graag binnen de huidige coalitie opvangen. Karin Hoekstra, nu nog parttime wethouder voor het CDA, heeft zich bereid verklaard om na het vertrek van Fred van Trigt verder te gaan als fulltime wethouder. 

Ook burgemeester Arie van Erk en de wethouders Anne de Jong en Jan van Rijn zijn bereid om portefeuilles over te nemen.

Besluit gemeenteraad

Het voorstel voor de opvolging van Fred van Trigt is inmiddels aan de raad gestuurd. De komende tijd bespreekt het college de portefeuilleverdeling.

De gemeenteraad neemt, na het zomerreces, formeel een besluit over de (verminderde) omvang van het college.

Aankomende evenementen

Lees ook: