°C
dinsdag 23 juli 2024

Voorzitter gezocht voor Fietsmaatjes Hillegom

 Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse zoekt een nieuwe voorzitter, op vrijwillige basis, bij voorkeur woonachtig in Hillegom of Lisse. 

Algemeen 

Fietsmaatjes Hillegom Lisse biedt fietstochten, van ongeveer 1-3 uur, aan zoveel mogelijk mensen die nog graag fietsen maar, dat om wat voor reden dan ook niet meer zelfstandig kunnen. Ook kunnen mensen die om welke reden dan ook in een isolement dreigen te raken of zijn geraakt en op zoek zijn naar ontmoeting zich voor deze fietstochten melden. Dit zijn onze gasten. De gasten fietsen samen met een vrijwilliger (het fietsmaatje) op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger trapt en stuurt en de gast heeft de mogelijkheid zelf mee te trappen. Met deze wekelijkse of 2-wekelijkse fietstochten worden de gasten in de gelegenheid gesteld om op een ontspannen en gezellige manier fysiek te bewegen in de buitenlucht, wat hun gezondheid ten goede komt. Op deze manier blijven zij meer betrokken bij de samenleving en kan een eventueel isolement van de gasten worden doorbroken. Er is een gezellig contact, een praatje en tijd om te genieten van de natuur. Dit alles onder het motto: “Het gehele jaar gezond fietsen en genieten”. De vrijwilliger wordt hiermee een gezonde buitenactiviteit aangeboden. 

De stichting heeft de taken overgenomen van WelzijnsKompas en is formeel medio 2018 opgericht en is “nog niet in beton gegoten”. De activiteiten en ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met een startup en er is sprake van een “hands-on” mentaliteit. 

Het team 

Het team bestaat uit 3 bestuursleden, 4 coördinatoren, 4 technisch beheerders, een coördinator communicatie en een netwerker/spreker. Daarbij wordt het team (al dan niet structureel of incidenteel) ondersteund door andere vrijwilligers. Denk hierbij aan technische ondersteuning en communicatie. Alle rollen zijn onbezoldigd. 

De voorzitter 

 • • is bij voorkeur een “mensenmens” met een goede helicopterview, die zelfverzekerd de rol kan en wil neerzetten en invullen. Daarbij is de voorzitter is koersvast en weet het team in goede en moeilijke tijden te leiden en bij elkaar te houden; 
 • • werkt nauw samen met de secretaris en penningmeester (het bestuur) en onderhoudt goed contact met de diverse teamleden. Twee leden uit het team (Coördinator Communicatie en Netwerker/spreker) sluiten aan bij Bestuur+ vergaderingen; 
 • • is verantwoordelijk voor het vaststellen van strategie en beleidsaspecten (groei, financieel, commercieel, gasten- en vrijwilligersbeleid); 
 • • zorgt ervoor dat de diverse plannen up-to-date gehouden worden (beleidsplan, communicatieplan etc.); 
 • • zorgt voor verbinding zowel in het team als met de omgeving en is dan ook boegbeeld bij interviews, prijsuitreikingen en vrijwilligersbijeenkomsten; 
 • • onderhoudt goed contact met belangrijke stakeholders en gemeenten; 
 • • bereidt bestuurs- en teamvergaderingen voor, leidt deze en zorgt voor het vastleggen van acties en besluiten. Incidenteel wordt er een Bestuur+ vergadering gehouden. 

De competenties die nodig zijn om de rol goed te vervullen zijn: 

 • • Positieve en toegankelijke stijl van communiceren 
 • • Commercieel en verbaal vaardig 
 • • Conceptueel denkvermogen 
 • • Financieel inzicht 
 • • Onpartijdig 

Overige kenmerken 

De kandidaat komt bij voorkeur uit Hillegom, Lisse of zeer nabije omgeving. Daarbij heeft de kandidaat contacten in het bedrijfsleven in de regio. Enige ervaring met de dynamiek van een vrijwilligersorganisatie en samenwerken met fondsen zijn een pre. 

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie over Fietsmaatjes Hillegom Lisse, het team, het beleidsplan en/of jaarverslag kunt u kijken op de website www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl 

Mocht u interesse hebben in deze rol dan kunt u dit ook laten weten via info@fietsmaatjeshillegomlisse.nl Wilt u uw naam en telefoonnummer in deze mail vermelden? Dan wordt er zo snel als mogelijk contact met u opgenomen. 

Aankomende evenementen

Lees ook: