°C
donderdag 25 juli 2024

Julianapark toch op weg naar eindfase

Hillegom – Wethouder Jan van Rijn is blij met het geduld van de buurtbewoners van het Julianapark. De uitvoering is opnieuw wat vertraagd, maar de eindfase komt steeds meer in zicht.

Belangrijk dat inwoners en gemeente het met elkaar eens zijn

De voorzitter van stichting Julianapark heeft de buurtbewoners geïnformeerd over de status. Hierbij heeft hij uitgelegd waarom het proces langer duurt dan aanvankelijk was verwacht. Het is belangrijk dat de betrokken inwoners van de stichting het eens zijn met de gemeente over de details van het park. Want de inwoners gaan het park onderhouden en beheren. Dat betekent soms terug naar de tekentafel, of een ingelast gesprek met elkaar over bepaalde details.

Extra onderzoeken

Op 7 november 2019 stelde de gemeenteraad van Hillegom investeringskrediet beschikbaar voor de aanleg van het Julianapark. De planning was dat de graafmachines in maart van dit jaar zouden starten met de grondwerkzaamheden. Deze planning werd verstoord door hetzelfde waar alle bouwprojecten onder te lijden hebben. Er moesten eerst extra onderzoeken worden uitgevoerd naar bijvoorbeeld stikstofuitstoot (PFAS). Na het afronden van deze onderzoeken konden de vergunningen afgegeven worden.

Bestektekening

Inmiddels is het Definitieve Ontwerp voor het Julianapark goedgekeurd door het college. Hierna is een bestektekening gemaakt, waarmee de aannemer aan de slag kan. Hierin zijn de details uitgewerkt over bijvoorbeeld de hoogte van de paden, de breedte van de tegels en de beplanting. Net als de voorgaande stappen in dit proces ging dit in overleg met de stichting Julianapark. Ook hierdoor duurde het proces iets langer, maar voldoet het uiteindelijke resultaat beter aan de wensen van de inwoners.

Aankomende evenementen

Lees ook: