°C
woensdag 24 juli 2024

Joke Stevens wint fotowedstrijd Frans Out-galerij

Hillegom – De foto genaamd “Hoe gezellig is het in Hillegom!” van Joke Stevens is gekozen als winnende foto van de 8 ste fotowedstrijd voor de Frans Out-galerij, uitgeschreven door Stichting Vrienden van Oud Hillegom.

Eigenlijk was het niet de bedoeling om mee te dingen naar de winst. Joke Stevens, dochter van Frans Out naar wie de fotogalerij is vernoemd, las de oproep in de krant en zocht in haar telefoon naar een kiekje van haar kleinkinderen bij de Grote Pomp. Ze zond haar foto in met de boodschap “Dit plaatje is bedoeld om het aantal inzendingen te verhogen en zeker niet om naar een prijs mee te dingen”. Maar ja, de jurering is anoniem en zo kon het dat deze snapshot tot winnende foto werd uitgeroepen. De blijdschap van de winnares is er niet minder om. Het bericht van de winst kwam binnen op de dag van het afscheid van Jokes overleden zusje Yvonne Out. Door dit bericht op deze bijzondere dag was voor Joke de verbinding met haar vader en zusje extra goed voelbaar.

De winnaar ontvangt een uitvergrote afdruk van de inzending in een fraaie lijst. Nu was dit een heel klein fotobestandje en om de afdruk scherp te houden is de maximale hoogte 13 centimeter. Dat is niet echt een muur-vullende plaat. Maar met wat creativiteit en fraaie passe-partouts hebben de Vrienden samen met Foto de Geus een mooie prijs kunnen samenstellen. Die werd aan Joke Stevens overhandigd bij Kwekerij Veelzorg, hoofdkwartier van de Vrienden van Oud Hillegom.

Daarnaast wordt de foto toegevoegd aan de digitale Frans Out-galerij op de website van Stichting Vrienden van Oud Hillegom. De stichting heeft de Frans Out-galerij opgericht ter nagedachtenis aan diens eerste voorzitter Frans Out. Op die manier wil de stichting graag zijn bijdrage aan het erfgoed van Hillegom levend houden. Deze digitale fotogalerij vindt u op www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Publicaties. De volgende opdracht voor de Frans Out-galerij is “Mijn favoriete Hillegomse gebouw” en foto’s kunnen worden ingestuurd tot 1 september naar emailadres frans.out.galerij@gmail.com. Stichting Vrienden van Oud Hillegom viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Helaas kan momenteel geen bezoek worden ontvangen op Kwekerij Veelzorg, waar de stichting zetelt. Vragen over de lokale geschiedenis, stamboomonderzoek of donateurschap kunnen via email worden gesteld (info@vriendenvanoudhillegom.nl).

De winnende foto ‘Hoe gezellig is het in Hillegom!’ (foto: Joke Stevens-Out / SVvOH
Winnares Joke Stevens-Out met familie en haar gewonnen prijs (foto: Peter van Doorne / SVvOH

waar de stichting zetelt. Vragen over de lokale geschiedenis, stamboomonderzoek of donateurschap kunnen via email worden gesteld (info@vriendenvanoudhillegom.nl). Noot voor redactie – niet voor publicatie:  Redactioneel inkorten is niet altijd te voorkomen; wilt u in ieder geval het adres van

Aankomende evenementen

Lees ook: