°C
maandag 15 juli 2024

John Vink, bestuurslid Stichting “Op Eigen Benen” Zambia overleden

Hillegom – Het plotseling overlijden van de sympatieke John Vink heeft groot verdriet gebracht bij zijn familie en vrienden. John was een liefhebbende echtgenoot, vader en grootvader en in de familie en vriendenkring graag gezien! Zij allen kennen John als een sociale lieve man die nooit klaagde en het leven nam zoals het kwam. De gepensioneerde bankier was de laatste vijftien jaar een gedreven bestuurslid van de Stichting “Op Eigen Benen” Zambia.

Via zijn connecties bij de Lion’s clubs en zijn vele vrienden heeft hij er in 2006-2007 voor gezorgd dat er geld werd ingezameld om in Solwezi- Zambia een klein hotel (guesthouse) te bouwen voor de gehandicapte gemeenschap. Daar werken nu nog steeds een tiental gehandicapten en de winst wordt gebruikt om nog meer gehandicapten te helpen. John’s slogan was vaste prik: “Gehandicapten helpen gehandicapten!”

En toen dat gerealiseerd was heeft John zich ingezet voor de bouw van een internaat voor kinderen met een handicap, zodat zij ook naar school konden, een basis leggen voor een bestaan op eigen benen!

In 2013 was John erbij toen dit internaat geopend werd. Er was behoefte aan klaslokalen en John zorgde samen met de andere bestuursleden, Pater Harry Uitendaal en Ronald de Groot, dat de financien er kwamen. Helaas heeft John alleen foto’s gezien en verhalen gehoord over de bouw en de inrichting van de eerste vier klaslokalen, waar nu ruim honderd kinderen met diverse handicaps (zoals doof, blind, verlamd, ledemaat missend, etc.) les krijgen.

Zonder John is nu ook onze stichting gehandicapt. In zijn geest zullen we ons blijven inzetten om ervoor te zorgen dat de minderbedeelde kinderen met een handicap in het noordwesten van Zambia toch op EIGEN BENEN kunnen staan!

John heeft op aarde veel achtergelaten en is vele mensen tot dienst geweest. Afgelopen zaterdag heeft de uitvaart plaatsgevonden en heeft onze John veel te vroeg zijn welverdiende rust gekregen.

Aankomende evenementen

Lees ook: