Vernieuwde website ‘De Groene Uitdaging’

2 min leestijd

Streek – Met ingang van 20 april heeft De Groene Uitdaging een compleet vernieuwde website. Op De Groene Uitdaging vind je informatie over duurzame onderwerpen, duurzame initiatieven en evenementen in de streek en allerlei manieren om zelf iets aan een duurzame toekomst te kunnen bijdragen. 

De Groene Uitdaging is ontstaan als vervolg op een gelijknamige, succesvolle en drukbezochte duurzaamheidsmarkt in Teylingen. Twee jaar geleden is dit platform ook online gestart en groeit het langzamerhand uit naar een steeds breder platform voor duurzame initiatieven; via de website, maar ook via Facebook en Twitter.

Nieuwe website

De website heeft een complete make-over gekregen, neem dus snel een kijkje op www.degroeneuitdaging.nl. Dankzij de nieuwe indeling zijn alle artikelen makkelijk te vinden op onderwerp. De Groene Uitdaging ontwikkelt zich zo meer en meer tot een lokale en zelfs regionale community, waar inwoners elkaar kunnen informeren, op de hoogte houden en inspireren met ‘groene’ voorbeelden.

Doe het zelf, doe het samen!

Wat kun je doen aan je huis, in je tuin of samen met je buurt? Dat kan al met kleine dingen, als minder tegels en meer groen in je tuin of juist met grotere stappen zoals het isoleren van je woning. Op de website lees je meer over wat je allemaal kunt doen om jouw wereld een stukje groener en duurzamer te maken. Er zijn informerende, inspirerende en motiverende artikelen en lokale verhalen te vinden over wat er allemaal te doen is op het gebied van duurzaamheid. 

Subsidies en andere regelingen

Ook is de site een goed verzamelpunt voor actuele informatie over subsidies en regelingen van de landelijke en lokale overheid. Zo kun je binnenkort op de speciale landingspagina alles lezen over de actie ‘Winst uit je woning’, waarbij huiseigenaren een voucher van €70,- euro kunnen krijgen om een begin te maken met het energiezuiniger maken van hun woning. Via de site kun je ook een adviesgesprek met een van de energiecoaches aanvragen en vind je links naar organisaties die jou verder op weg kunnen helpen.

Een website voor iedereen

De Groene Uitdaging gaat met veel enthousiasme via de vernieuwde website aan de slag en hopen dat jij je eigen groene verhaal wilt delen en anderen wilt inspireren om zelf ook aan de gang te gaan. Heb jij een leuke tip of een mooi verhaal, organiseer je een evenement of mis je iets op de site? Stuur dan een berichtje via het contactformulier of mail naar info@degroeneuitdaging.nl. Volg ons ook op Facebook (www.facebook.com/DGUBollenstreek) en Twitter (twitter.com/UitdagingDe) en blijf op de hoogte!