Bollenstreek gedeeltelijk toch afgesloten met Pasen

2 min leestijd

Hillegom/Streek – Afgelopen zaterdag was het veel te druk in de Bollenstreek. Ondanks het verzoek om niet naar de Bollenstreek te komen, waren er toch veel bezoekers. De 1,5 meter kon regelmatig niet in acht worden genomen. De Bollenstreek zal daarom de komende Paasdagen slechts gedeeltelijk toegankelijk zijn. Wegen tussen de bollenvelden worden afgesloten. Dit geldt niet voor bewoners. Doorgaande wegen zijn niet afgesloten.

De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen laten weten teleurgesteld te zijn, dat ondanks herhaaldelijk verzoek om niet te komen, het dan toch te druk is. ‘We snappen dat mensen graag naar de Bollenstreek komen in deze tijd. Maar het kan echt niet in deze coronacrisis. Blijf dicht bij huis. Die 1,5 meter is zo belangrijk. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor het indammen van het virus en dat de gezondheidszorg aan iedereen de zorg kan blijven bieden die nodig is.

Mensen worden met klem verzocht om Pasen zoveel mogelijk met het eigen gezin of huisgenoten te vieren. Een frisse neus halen kan, maar blijf zoveel mogelijk in de buurt van je eigen huis. Vermijd plekken waarvan je kunt verwachten dat het druk is en houd 1,5 meter afstand.

Update – ook voor wandelaars en fietsers zijn de wegen afgesloten. Helaas werd het toch te druk rondom de bollenvelden.

Boetes bij overtreding regels

Handhavers letten komend weekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij kunnen dit weekend daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Deze locatie’s zijn afgesloten

Gemeente Hillegom

 • 3e Loosterweg thv rotonde N442
 • Veenenburglaan thv N208
 • Hyacintenlaan thv kruising N207/N208
 • Locatie rondom de Hillegomse watertoren

Gemeente Lisse

 • Zwartelaan thv N208 (rotonde Nachtegaal)
 • Loosterweg Noord thv Stationsweg
 • Van Lyndenweg thv Stationsweg
 • Spekkelaan thv N208
 • Professor van Slogterenweg thv rotonde N208 (na in ingang Overvecht)
 • Catharijnelaan direct na rotonde N208 bij De Engel
 • Akervoordelaan thv N208

Gemeente Teylingen

 • Oude Herenweg thv N443
 • Torenlaan thv N443
 • Loosterweg thv N443 (na rotonde)