Drones ingezet voor handhaving

1 min leestijd

Hillegom/streek – Dit weekend wordt het prachtig weer om buiten te zijn: doe dat verstandig en het liefst thuis. Naar de bollenstreek komen is nu echt geen goed idee. Het wordt dit weekend warm. De situatie rondom de bollenvelden wordt goed in de gaten gehouden.

Handhavers van de gemeente kunnen dit weekend boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Als het op straat te druk wordt, worden wegen afgesloten. Dit heeft niet de voorkeur, maar als het nodig is gebeurt het wel.

Drone

Een drone ondersteunt de politie en handhavers komend weekend met het bekijken van de situatie rondom de bollenvelden in Teylingen en Lisse.  Voor Hillegom wordt een vergunning aangevraagd, in verband met de ligging vlakbij Schiphol. 

Bakens langs provinciale wegen

De provincie plaatst vanaf vrijdag 3 april bakens in de berm langs de N208 en N443 om het parkeren en bekijken van bollenvelden langs de doorgaande weg te ontmoedigen.