Hotspot in het Fioretti College Hillegom geopend

Hillegom – Woensdag 11 maart opende wethouder Fred van Trigt de hotspot in het Fioretti College Hillegom.

Advertentie

Hillegom – Het Fioretti College Hillegom heeft vanaf nu een hotspot voor Techniek en Technologie. Afgelopen woensdag werd dit op een ludieke manier geopend door wethouder Fred van Trigt. Na een druk op de knop trok een  bestuurbare racewagen het doek voor het entreebord weg.

De hotspot is een onderdeel van het Sterk Techniek Onderwijs in de regio en bestaat in Hillegom uit een paar lokalen. Het eerste lokaal staat vol met computers, 3D-printers en lasersnijders. In dit lokaal leren de leerlingen vooral ontwerpen en met moderne technieken werken. De andere lokalen zijn ingericht voor onder andere presentaties, ambachtelijke techniek en met de hand ontwerpen. De leerlingen uit de onderbouw zitten drie uur per week in de hotspot. “Er is speciaal een programma ontworpen voor de lessen in de hotspot. Deze is ook aangepast op de verschillende niveaus die we op school hebben”, laat waarnemend directeur Ben Kersten weten.

Foto’s: Barry en Remco Out