Keukenhof blijft voorlopig dicht

1 min leestijd

Lisse – Met ingang van 14 maart is een noodverordening van kracht van de Nederlandse overheid, met als doel om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Deze stelt dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland verboden zijn. Dit geldt ook voor samenkomsten in de buitenlucht. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart.

Dit betekent dat Bloemententoonstelling Keukenhof niet kan openen op 21 maart.

Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt dat we samen met honderden sierteeltbedrijven maken. Het is het icoon van Holland dat jaarlijks door ruim een miljoen mensen bezocht wordt. Wij organiseren Keukenhof samen met vele partners. Ook werken we nauw samen met het internationaal toerisme. Dat Keukenhof niet open kan is een enorme teleurstelling met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen. De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt is groot. Het park is op dit moment klaar voor de opening, de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht.

Wij realiseren ons dat deze maatregelen grote persoonlijke en zakelijke gevolgen hebben voor veel mensen en bedrijven die in het voorjaarsseizoen betrokken zijn bij Keukenhof en het internationaal toerisme.

Keukenhof is een organisatie die is voorbereid op de afhankelijkheid van de natuur en de internationale ontwikkelingen. Wij spelen nu zo snel mogelijk in op deze nieuwe situatie. De continuïteit van Keukenhof op lange termijn komt niet in gevaar.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Over de periode na 31 maart volgt nadere informatie. Wij zijn er klaar voor om te openen op 1 april, de dag nadat de noodverordening afloopt.

Meer informatie: https://keukenhof.nl