°C
maandag 15 juli 2024

Popkoor Hillegom geeft jubileumconcert

Hillegom – Uit wetenschappelijk onderzoek is jaren geleden al gebleken dat zingen stress verlagend werkt, en goed is voor de weerstand. Meer recent heeft de Zweedse onderzoeker Björn Vickhoff onderzoek gedaan naar zangers en wat blijkt de hartslag wordt tijdens het zingen vertraagd. Vickhoff verklaart dat als volgt; “Je hartslag gaat omlaag bij de uitademing, en omhoog bij het inademen. Als je zingt, gebruik je de lucht die wordt ingeademd, dus zal je hartslag dalen.” Gesteld zou dus kunnen worden dat zingen op lange termijn de bloeddruk kan verlagen.

Lees ook: Sportcentrum De Waterkanten viert 5-jarig jubileum

Popkoor Hillegom

Dat zingen gezond voor je is, is één van de redenen van het bestaan van Popkoor Hillegom, maar zeker niet de belangrijkste. Door de diverse talentenshows op tv leeft het idee dat een mens wel of juist niet kan zingen. De 20 leden van Popkoor Hillegom die elke maandag avond van 19:30 tot 21:30 repeteren bij Tjarda in Hillegom, streven natuurlijk naar kwaliteit maar hebben juist niet de focus op goed of fout. Zo doet het koor niet aan toelatingsaudities en is het allerbelangrijkste dat het gezellig is. Bij Popkoor Hillegom is de overtuiging waarmee wordt gezongen belangrijker dan het halen van de juiste noot. Tijdens de repetities komen er dan ook best wel eens wat onzuivere noten uit vooral als het een avond is waarop er storm op komst is en iedereen onstuimig is, maar juist daarvan leert het koor. Dit leidt al ruim 5 jaar tot mooie resultaten bij de optredens die door Popkoor Hillegom worden gegeven. Zo is Popkoor Hillegom onder andere te zien geweest bij Het Hillegoms Muziek Festijn, Gluren bij de Buren in Lisse, Cultuur Festival in Hillegom, Korendagen in De Zilk, Onbeperkt Toeren in Zwammerdam, en de diverse thema- en kerstconcerten die het Popkoor Hillegom geheel zelf organiseert.

Het jubileumconcert

Op 28 maart 2020 wordt een speciaal optreden gegeven. Popkoor Hillegom dat is opgericht begin 2015 bestaat in 2020 namelijk 5 jaar en dat moet gevierd worden. Het jubileumconcert vindt plaats bij de Kulturele Raad aan de Prinses Irenelaan 16 te Hillegom. Kaarten voor het jubileumconcert kosten slechts € 5 en zijn te verkrijgen door een e-mail te sturen naar popkoorhillegom@outlook.com . Echt een aanrader voor een leuk en betaalbaar avondje uit! De opbrengst van het concert komt overigens geheel ten goede aan het koor. Met de opbrengst worden bijvoorbeeld jaarlijks thema concerten gegeven en wordt er een zangcoach ingehuurd om de puntjes weer even op de i te zetten bij de koorleden. Voor het publiek dat niet in de gelegenheid is om 28 maart bij het jubileumconcert aanwezig te zijn, volg Popkoor Hillegom op facebook! Op de facebookpagina en website www.jongerenkoor.com wordt bekend gemaakt waar en wanneer het koor optreedt.

Het repertoire

De koorleden zijn tussen de 16 en 35 jaar oud en zingen Engels- en Nederlandstalige popmuziek, denk daarbij aan liedjes van Adele, Metallica, BlØf, John Lennon, Bruno Mars, etc. Dit koor is begin 2015 opgericht met de intentie vooral jong te zijn. Dat is één van de redenen waarom er voor popmuziek als repertoire gekozen is. Deze populaire nummers bieden en scala aan mogelijkheden. In Hillegom en omstreken was daar duidelijk behoefte aan. Het koor is dan ook jong qua leeftijd en repertoire. Dat heeft tot gevolg dat het aanbod om “commercieel” op te mogen treden niet hoog is. Daarom verzorgt het koor jaarlijks eigen concerten om belangstellenden de vorderingen en vernieuwingen in het repertoire te laten horen.

Dat gezelligheid vooraan staat bij Popkoor Hillegom en dat het koor jong is en eigen concerten organiseert, is onderscheidend ten opzichte van andere koren. Dit heeft ertoe geleid dat de leden, die allemaal heel verschillend zijn qua stijl en persoonlijkheid, inmiddels uit diverse steden en dorpen ​komen om te zingen bij Popkoor Hillegom. Om ervoor te zorgen dat het koor nog dynamischer wordt en nog beter kan worden, zijn zij altijd op zoek naar nieuwe leden. Speel je gitaar (akoestisch) of piano dan ben je welkom om ons combo te versterken. Als je interesse hebt, stuur dan een e-mail naar popkoorhillegom@outlook.com en kom eens kijken bij de repetitie of natuurlijk het jubileumconcert! Popkoor Hillegom hoopt je te verwelkomen op het jubileumconcert van 28 maart 2020!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Hillegom? Volg ons op Facebook!

Aankomende evenementen

Lees ook: